Valentina Chapovalova

Valentina Chapovalova

Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Uppsala som Matteklubbsansvarig och i Gävle som universitetsadjunkt. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.

Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com


Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik är robotutvecklare från Linköpings Universitet. Han syns ofta i media med universitetets robotar, och många känner igen honom från Genikampen som han vann 2014 eller från Talang 2017 där robotarna dansade sig till semifinal. Fredrik driver även företaget Dyno Robotics som utvecklar framtidens robotar.

Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare, och föreläser om hur Artificiell Intelligens och robotar påverkar samhället. Ibland föreläser han även om särskild begåvning och programmering i skolan. På fritiden har han arrangerat matteklubbar, robottävlingar för barn, och undervisat många barn i programmering.


Elisabet Edvardsson

Elisabet Edvardsson

Elisabet doktorerar i teoretisk fysik och har en kandidatexamen i matematik. Hon har varit med som ledare på matematikklubbar i Karlstad och deltog som ledare i Mattekollo från 2017.


Leonid Molokov

Leonid Molokov

Leonid jobbar som mjukvaruutvecklare och undervisar på matteklubben i Göteborg för åk 4-7. Han disputerade i computational system biology år 2013 och har varit på mattekollon i Ryssland som både lärare och elev.


David Lindström

David Lindström

David har pluggat matte nästan ofattbart länge. Ingen kommer ihåg när han började och ingen vet när han kommer sluta. David undervisar på matteklubben i Uppsala.


Henrik Sparr

Henrik Sparr

Henrik läser civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala Universitet och undervisar även på Matteklubben i Uppsala.


Ulf Lundström

Ulf Lundström

 Ulf har civilingenjörsexamen i teknisk fysik från KTH, doktorerat i fysik och jobbar just nu som fysiker.


Pontus Torby

Pontus Torby

Pontus läser till vardags på Linköpings Universitet till mattelärare och har ett stort intresse för undervisning och matematik.


Jesper Carlsson

Jesper Carlsson

 Jesper går Berzeliusskolan i Linköping och jobbar med bl.a. programmering och robotik.


Erland Arctaedius

Erland Arctaedius

Erland är intresserad av matematik, programmering och undervisning. Efter att ha pluggat matematik jobbar han nu med mjukvaruutveckling.


Tobias Glimmerfors

Tobias Glimmerfors

Tobias läser civilingenjörsprogrammet i datateknik på Kungliga Tekniska Högskolan och älskar alla former av utmaningar. Tobias har programmerat i flera år och han har dessutom haft ett intresse för matte så länge han kan minnas.


Sebastian Fodor

Sebastian Fodor

Sebastian läser matematikprogrammet vid Stockholms universitet. Han har erfarenhet av tävling inom både matematik och programmering, och har bland annat deltagit i internationella matematikolympiaden.


Johan Björklund

Johan Björklund

Johan Björklund är lektor i matematik vid Högskolan i Gävle. Han forskar om bland annat knutteori.


Micke Hellström

Micke Hellström

Micke är beroende av att lösa problem och allehanda intellektuella utmaningar. När han inte ägnar sig åt matematik eller något annat tankekrävande blir det oftast sportande och motion av något slag. Han har jobbat med matematikundervisning och -inspiration ända sedan gymnasiet.
Dold talang: bakar ibland goda kakor.