Valentina Chapovalova

 

Valentina Chapovalova

Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Uppsala som Matteklubbsansvarig och i Gävle som universitetsadjunkt. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.

Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com


Fredrik Löfgren

 

Fredrik Löfgren

Fredrik är robotutvecklare från Linköpings Universitet. Han syns ofta i media med universitetets robotar, och många känner igen honom från Genikampen som han vann 2014 eller från Talang 2017 där robotarna dansade sig till semifinal. Fredrik driver även företaget Dyno Robotics som utvecklar framtidens robotar.

Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare, och föreläser om hur Artificiell Intelligens och robotar påverkar samhället. Ibland föreläser han även om särskild begåvning och programmering i skolan. På fritiden har han arrangerat matteklubbar, robottävlingar för barn, och undervisat många barn i programmering.


Clara Ekbäck

Clara Ekbäck

Clara läser första året på programmet Teknisk Fysik och Elektroteknik (Y) vid Linköpings universitet. Hon har tidigare deltagit på Mattekollo och vill nu inspirera andra som ledare. Hennes främsta intressen är matematik och träning. Clara var 2021 medlem i Sveriges Unga forskningslandslag och har bl.a. tävlat i VM med sitt gymnasiearbete om matematik.


Leo Andersson

 

Leo Andersson

Leo Andersson har läst sitt första år teknisk fysik på Chalmers, ty matte och fysik är festliga ämnen. Han har även var delaktig som elev under tidigare kollon. Bönor är något han älskar.


Elias Lundell

 

Elias Lundell

Elias ska börja första året på Teknisk matematik på KTH. Han har varit på Mattekollo som deltagare sedan 2016 och vill nu som ledare göra det möjligt för andra att uppleva den, enligt honom, objektivt bästa veckan på sommaren. Hans främsta intresse är programmering och han har en ohälsosam fascination för OLED-skärmar.

 


Benjamin Verbeek

 

Benjamin Verbeek

Benjamin studerar till att bli civilingenjör i teknisk fysik vid Uppsala Universitet. Han tycker om att lära sig nya spännande sätt att angripa matematiska och fysikaliska problem, men också att lära sig matte bara för att det är så coolt. Bland annat jobbar Benjamin på Matteklubben i Uppsala, ger läxhjälp i matte och fysik, och 2019 deltog han i den internationella fysikolympiaden.

 


Johan Björklund

 

Johan Björklund

Johan Björklund är lektor i matematik vid Högskolan i Gävle. Han forskar om bland annat knutteori.

 


Tobias Glimmerfors

 

Tobias Glimmerfors

Tobias går femte året på datateknik på KTH och skriver nu sitt examensarbete i maskininlärning. På fritiden gillar han att spela sporter så som innebandy och att jogga. Han deltar även ofta i programmeringstävlingar och gillar schack.
 

Alex Villaro Krüger

 

Alex Villaro Krüger

Alex has participated in many mathcamps and contests, and has taken initiative to send Nordic teams to contests in Kazakhstan and in Romania. He likes to reflect, and discuss with others, how one becomes the most happy through mathematics. These considerations has let him to study mathematics at a new university in Moscow.

 


Daniel Emanuelsson

 

Daniel Emanuelsson

Daniel ska efter sommaren börja sitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik på Uppsala universitet, och har inför detta år valt en inriktning inom beräkningsteknik och artificiell intelligens. Han har själv inte varit med som deltagare eller ledare på Mattekollo innan, men med tidigare erfarenhet av att lära ut samt ett stort intresse för matematik och programmering ser han mycket fram emot sommarens kollo!
 
Hugo Ekinge

Hugo Ekinge

Hugo är en civilingenjörsstudent som precis har läst sitt 4e år på programmet Teknisk fysik och Elektroteknik (Y) i Linköping. Han brinner för matematik, fysik och programmering och läser en master inom datadriven analys och maskinintelligens, men lägger gärna till extra fördjupningskurser i matematik där det går. Han har inte deltagit på Mattekollo tidigare men har erfarenhet av att undervisa både universitetsstudenter och gymnasieelever och ser väldigt mycket fram emot att träffa er i sommar! Inom matematiken så är till exempel linjär algebra och komplex analys ett par favoritområden, men att leta upp roliga/udda/annorlunda grenar på Youtube och Wikipedia är en hobby som Hugo kan lägga mycket tid på. På fritiden gillar Hugo att orientera, spela brädspel eller kasta frisbees ute på någon discgolfbana. 2018 deltog han på den internationella fysikolympiaden.