Valentina Chapovalova

Valentina Chapovalova

Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Uppsala som Matteklubbsansvarig och i Gävle som universitetsadjunkt. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.

Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com

Valentina kommer att jobba på båda kollon som organisatör och med att undervisa i matematik.


Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik är robotutvecklare från Linköpings Universitet. Han syns ofta i media med universitetets robotar, och många känner igen honom från Genikampen som han vann 2014 eller från Talang 2017 där robotarna dansade sig till semifinal. Fredrik driver även företaget Dyno Robotics som utvecklar framtidens robotar.

Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare, och föreläser om hur Artificiell Intelligens och robotar påverkar samhället. Ibland föreläser han även om särskild begåvning och programmering i skolan. På fritiden har han arrangerat matteklubbar, robottävlingar för barn, och undervisat många barn i programmering.

Fredrik kommer att vägleda deltagarna på onlinekollo i programmering.


Elisabet Edvardsson

Elisabet Edvardsson

Elisabet doktorerar i teoretisk fysik och har en kandidatexamen i matematik. Hon har varit med som ledare på matematikklubbar i Karlstad och deltog som ledare i Mattekollo från 2017.

Elisabet kommer att undervisa deltagarna på onlinekollo i matematik.


Leonid Molokov

Leonid Molokov

Leonid jobbar som mjukvaruutvecklare och undervisar på matteklubben i Göteborg för åk 4-7. Han disputerade i computational system biology år 2013 och har varit på mattekollon i Ryssland som både lärare och elev.

Leonid är i år reservledare på Mattekollo.


David Lindström

David Lindström

David har pluggat matte nästan ofattbart länge. Ingen kommer ihåg när han började och ingen vet när han kommer sluta. David undervisar på matteklubben i Uppsala.

David kommer att vara med på båda kollon i år som organisatör och kommer leda lektioner i matte för åk 6-9.


Benjamin Verbeek

Benjamin Verbeek

Benjamin studerar till att bli civilingenjör i teknisk fysik vid Uppsala Universitet. Han tycker om att lära sig nya spännande sätt att angripa matematiska och fysikaliska problem, men också att lära sig matte bara för att det är så coolt. Bland annat jobbar Benjamin på Matteklubben i Uppsala, ger läxhjälp i matte och fysik, och 2019 deltog han i den internationella fysikolympiaden.

Benjamin kommer jobba på kollot för åk 6-9 med att undervisa i matematik, programmering och fysik.Johan Björklund

Johan Björklund

Johan Björklund är lektor i matematik vid Högskolan i Gävle. Han forskar om bland annat knutteori.

Johan hjälper årets Mattekollon på avstånd genom att ge matematiska råd.


Hugo Eberhard

Hugo Eberhard

Hugo läser matematik vid universitetet i Cambridge. Han har deltagit i flera tävlingar i matte, fysik och programmering under både högstadiet och gymnasiet, bland annat i internationella matematikolympiaden. Hugo har även undervisat på Matteklubben i Lund.

Hugo kommer jobba på båda kollon med att undervisa i matematik, programmering och fysik.


Alex Villaro Krüger

Alex Villaro Krüger

Alex has participated in many mathcamps and contests, and has taken initiative to send Nordic teams to contests in Kazakhstan and in Romania. He likes to reflect, and discuss with others, how one becomes the most happy through mathematics. These considerations has let him to study mathematics at a new university in Moscow.

Alex kommer jobba på kollot för åk 9-gy2 med att undervisa i matematik och programmering.


Micke Hellström

Micke Hellström

Micke är beroende av att lösa problem och allehanda intellektuella utmaningar. När han inte ägnar sig åt matematik eller något annat tankekrävande blir det oftast sportande och motion av något slag. Han har jobbat med matematikundervisning och -inspiration ända sedan gymnasiet.
Dold talang: bakar ibland goda kakor.

Micke är i år reservledare på Mattekollo.


Hugo Bäckman

Hugo Bäckman

Hugo Bäckman blev utnämnd till klassens tävlingsinriktade. Han gör allt från att löpa maraton till matte och fysiktävlingar. Hugo tog studenten på Skvadern gymnasium Sundsvall och har tidigare deltagit på Mattekollo.

Hugo kommer jobba på kollot för åk 9-gy2 med att hålla idrottslektioner och hjälpa till på matematiklektioner.


Vilgot Jansson

Vilgot Jansson

Vilgot har precis tagit studenten och planerar att fortsätta plugga mer matte och programmering. Han har själv fått hjälp med att hitta det roliga i matte på de mattekollon han har deltagit i som elev men vill nu föra vidare det intresset till andra, både på Mattekollo och på Matteklubben i Uppsala där han också undervisar.
Utöver matte har han en kärlek för maskinlärning och en fascination för alla former av kreativt skapande.
Dold talang: bakar ibland goda kakor.

Vilgot kommer jobba på båda kollon med att hålla idrottslektioner och hjälpa till på matematiklektioner.