Valentina Chapovalova

Valentina Chapovalova

Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Uppsala som Matteklubbsansvarig och i Gävle som universitetsadjunkt. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.

Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com

Valentina kommer att jobba på båda kollon som organisatör och med att undervisa i matematik.


Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik är robotutvecklare från Linköpings Universitet. Han syns ofta i media med universitetets robotar, och många känner igen honom från Genikampen som han vann 2014 eller från Talang 2017 där robotarna dansade sig till semifinal. Fredrik driver även företaget Dyno Robotics som utvecklar framtidens robotar.

Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare, och föreläser om hur Artificiell Intelligens och robotar påverkar samhället. Ibland föreläser han även om särskild begåvning och programmering i skolan. På fritiden har han arrangerat matteklubbar, robottävlingar för barn, och undervisat många barn i programmering.

Fredrik kommer att jobba på båda kollon med att undervisa i programmering.


Madeleine Nilsson

Madeleine Nilsson

Madeleine studerar till civilingenjör vid Linköpings universitet.

Madeleine kommer att jobba på båda kollon och hjälpa till med organisation, samt matematik- och programmeringsundervisning.


Leonid Molokov

Leonid Molokov

Leonid jobbar som mjukvaruutvecklare och har undervisat på matteklubben i Göteborg för åk 4-7. Han disputerade i computational system biology år 2013 och har varit på mattekollon i Ryssland som både lärare och elev.

Leonid kommer jobba på kollot för åk 6-9 med matematikundervisning.


Vilgot Jansson

Vilgot Jansson

Vilgot har pluggat ett år teknisk matematik på Chalmers. Han har själv fått hjälp med att hitta det roliga i matte på de mattekollon han har deltagit i som elev men vill nu föra vidare det intresset till andra, både på Mattekollo och på Matteklubben i Uppsala där han också undervisar.
Utöver matte har han en kärlek för maskinlärning och en fascination för alla former av kreativt skapande.
Dold talang: bakar ibland goda kakor.

Vilgot kommer jobba på båda kollon med att hålla idrottslektioner och hjälpa till på matematiklektioner.


Benjamin Verbeek

Benjamin Verbeek

Benjamin studerar till att bli civilingenjör i teknisk fysik vid Uppsala Universitet. Han tycker om att lära sig nya spännande sätt att angripa matematiska och fysikaliska problem, men också att lära sig matte bara för att det är så coolt. Bland annat jobbar Benjamin på Matteklubben i Uppsala, ger läxhjälp i matte och fysik, och 2019 deltog han i den internationella fysikolympiaden.

Benjamin kommer jobba på båda kollon med att undervisa i matematik och programmering.Johan Björklund

Johan Björklund

Johan Björklund är lektor i matematik vid Högskolan i Gävle. Han forskar om bland annat knutteori.

Johan hjälper årets Mattekollon på avstånd genom att ge matematiska råd.


Hugo Eberhard

Hugo Eberhard

Hugo läser matematik vid universitetet i Cambridge. Han har deltagit i flera tävlingar i matte, fysik och programmering under både högstadiet och gymnasiet, bland annat i internationella matematikolympiaden. Hugo har även undervisat på Matteklubben i Lund.

Hugo har hjälpt till med antagningsprovet i år och kommer eventuellt göra ett gästinspel genom en föreläsning online.


Alex Villaro Krüger

Alex Villaro Krüger

Alex has participated in many mathcamps and contests, and has taken initiative to send Nordic teams to contests in Kazakhstan and in Romania. He likes to reflect, and discuss with others, how one becomes the most happy through mathematics. These considerations has let him to study mathematics at a new university in Moscow.

Alex kommer jobba på kollot för åk 9-gy2 med att undervisa i matematik.