Valentina Chapovalova

Valentina Chapovalova

Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Uppsala som Matteklubbsansvarig och i Gävle som universitetsadjunkt. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.

Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com


Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik är robotutvecklare från Linköpings Universitet. Han syns ofta i media med universitetets robotar, och många känner igen honom från Genikampen som han vann 2014 eller från Talang 2017 där robotarna dansade sig till semifinal. Fredrik driver även företaget Dyno Robotics som utvecklar framtidens robotar.

Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare, och föreläser om hur Artificiell Intelligens och robotar påverkar samhället. Ibland föreläser han även om särskild begåvning och programmering i skolan. På fritiden har han arrangerat matteklubbar, robottävlingar för barn, och undervisat många barn i programmering.

Hemsida: fredriklofgren.se


William Kraft

William Kraft

William läser sitt andra år på Teknisk matematik på KTH. Han tycker att programmering och cybersäkerhet är kul, men främst som applicering av matematiken vilket är var det verkliga intresset finns. I år är han ledare på Mattekollo för andra gången, och var deltagare innan dess! I övrigt har han varit övningsassistent, hjälpt till att organisera tävlingar i matematik och programmering, varit läxhjälp och på andra sätt engagerat sig i matematik.


Benjamin Verbeek

Benjamin Verbeek

Benjamin har forskat inom partikelfysik i Uppsala, Schweiz och Kina, byggt satelliter vid ESA i Belgien och har undervisat på Mattekollo sedan 2020. Han gillar kluriga problem, att utmana sig själv, och att försöka hitta oväntade kopplingar och nya perspektiv. Han har studerat Teknisk fysik i Uppsala där han även undervisat på Matteklubben i flera år och han har även tävlat i den Internationella Fysikolympiaden 2019.

Han utmanar dig att lära honom något nytt!


Elias Lundell

Elias Lundell

Elias pluggar andra året Teknisk matematik på KTH. Han har varit på Mattekollo som deltagare sedan 2016 och som ledare sedan 2022. Som ledare på mattekollo vill han göra det möjligt för andra att uppleva den, enligt honom, objektivt bästa veckan på sommaren. Hans främsta intresse är programmering och han har en ohälsosam fascination för OLED-skärmar.

Bild på Kevin Haagensen Strömberg
Kevin Haagensen Strömberg

Kevin Haagensen Strömberg

Kevin pluggar sitt andra år matematik på Göteborgs universitet och deltog under sin gymnasietid i Internationella matematikolympiaden (IMO) tre gånger. På sin fritid organiserar Kevin en matteklubb för mellanstadieelever och gillar att sprida matematikintresset vidare till andra!


Lisa Lokteva

Lisa Lokteva

Lisa forskar i matematik vid Uppsala universitet, ett ämne som hon varit förälskad i sedan barndomen. I högstadiet och gymnasiet tävlade hon mycket i matte och vann bland annat Högstadiets Matematiktävling två gånger och deltog i Internationella Matematikolympiaden tre gånger. Hon brinner för att föra den matematikglädjen hon kände då vidare till nya


Leonid Molokov

Leonid Molokov

Leonid jobbar som mjukvaruutvecklare och har undervisat på matteklubben i Göteborg för åk 4-7. Han disputerade i computational system biology år 2013 och har varit på mattekollon i Ryssland som både lärare och elev.


Bild på Harry Zhang, mattekolloledare
Harry Zhang

Harry Zhang

Harry går sitt första år på Teknisk Matematik på KTH. Han har under sin gymnasietid bidragit till att arrangera matematik- och programmeringstävlingar för andra elever. På fritiden gillar Harry att hålla på med musik och studera musikteori. Harry ser framemot att få programmera, räkna matte och spela roliga kortspel tillsammans med alla Mattekollo deltagare!


Tobias Glimmerfors

Tobias Glimmerfors

Tobias har de senaste två åren jobbat med maskininlärning i Stockholm. Innan det pluggade han datateknik på KTH med maskininlärning som sin master. Under åren på KTH ägnade han mycket tid åt tävlingsprogrammering vilket ledde till att han bland annat fick åka till världsfinalen i ICPC under sitt sista år. Fritiden går ofta åt till att antingen försöka sporta eller att spela brädspel, antingen online eller hemma hos vänner


Alyosha Latyntsev

Alyosha Latyntsev

Alyosha är en brittisk matematikforskare som älskar Sverige lika mycket som han älskar matte. Från att ha undervisat i tre år på mattelägret PROMYS i USA har han nu tagit sig till Mattekollo i Linköping och han är såå taggad! (Tänk Arthur Weasley bland mugglare.)
Om du berättar för honom om lördagsgodis så berättar han för dig om algebraiska varieteter. Har vi en deal?

Ellen Pelander

Ellen Pelander

Ellen pluggar just nu första året på kandidatprogrammet i matematik på Uppsala universitet. Hon har tidigare varit med som deltagare på mattekollo och är nu väldigt taggad på att komma tillbaka som ledare. Hon är ett väldigt stort fan av logiska pussel och spenderar möjligen lite för mycket tid på detta intresse. Utöver detta och att hålla på med matte så idrottar hon väldigt mycket på fritiden. Orientering är hennes favoritsport, men alla typer av utomhusidrott går hem.

Erik Lieback

Erik Lieback

Erik är en matematikstudent som får en masterexamen i applicerad matematik från Karlstads universitet i Juni 2024. Eriks målsättning med studierna är att kunna forska och undervisa på ett universitet på heltid.

De få stunder Erik inte lär sig mer om matematik tycker han om att träna och umgås med familj och vänner.


Linn Nilsson

Linn Nilsson

Linn går första året på Teknisk Fysik på Uppsala Universitet. Hon tycker om att jämt vara uppbokad med allt från matematik och fysik-engagemang till brädspelskvällar och olika idrotter. Matematik är för henne ett större intresse som skiner igenom när hon ska räkna fysikproblem såväl som när hon spelar strategiska geometrispel. Hon har tidigare varit deltagare på Mattekollo och är nu taggad på att få återvända som ledare.


Neo Dahlfors

Neo Dahlfors

Neo läser andra året av Teknisk matematik på KTH och tränar volleyboll på fritiden. Under gymnasietiden har han tävlat mycket i matte och bland annat deltagit i den Internationella Matematikolympiaden, samtidigt som han också själv organiserat tävlingar och aktiviteter genom skolans matteklubb. Han tycker att all matematik är spännande, men har en speciell plats i hjärtat för geometri.


John Enbäck

John Enbäck

John läser andra året på kandidatprogramet i matematik i Uppsala och har tidigare varit med på Mattekollo som deltagare, men ser nu fram emot att komma igen som ledare. Han är aktiv inom organisationen Ung vetenskapssport och arrangerar läger och tävlingar för unga i matematik. John intresserar sig särskilt för geometri, ekonomi och byråkrati.


Joshua Andersson

Joshua Andersson

Joshua är en problemlösare i hjärtat. När han var yngre tävlade han i Programmeringsolympiaden, men är nu en arrangör som skapar problem. Han tycker det är som roligast när man försöker hitta så bra lösningar på problem som möjligt, även om det introducerar tunga datastrukturer. Just nu pluggar han IT på Chalmers och praktiserar hos Huawei.


Han har aldrig varit på Mattekollo innan, men ser fram emot att kunna dela med sig av sina kunskaper inom tävlingsprogramming, och hoppas kunna lyfta nästa generation av snille-programmerare.


Ivar Ängquist

Ivar Ängquist

Ivar är en student på KTH som pluggar sitt första år i teknisk matematik. Han är en före detta mattekollo-deltagare som nyligen fick äran att åka till Japan och delta i den internationella matematikolympiaden. Före studenten jobbade han som cirkuspedagog, men numera sysslar han med att lära ut utmanande matematik till begåvade barn. Med en kärlek för både matte och kollo var det för Ivar en ren självklarhet att söka detta jobb.