Anmälan

Anmälan till Mattekollo 2022 är stängd. Du kan lämna intresseanmälan till Mattekollo 2023 så blir du kontaktad när information om nästa års kollo släpps.

DATUM

Lägret för alla årskurser kommer ske i Linköping på Valla folkhögskola från 27 juni 2022 till 6 juli 2022. Kollot riktar sig till elever i åk 6-gy2 som är intresserade av matematik och är nyfikna på programmering.

ANTAGNING

För att komma in på Mattekollo behöver du skriva ett antagningsprov eller alternativt ha tävlat i matematik och kommit topp 15 i HMT eller varit finalist i SMT i år. Antagningsprovet publiceras på hemsidan den 14:e april och man får 2,5 veckor på sig att lösa kluriga matteuppgifter på egen hand och skicka in lösningar. Resultatet på antagningsprovet i kombination med din bakgrund avgör vilka som kommer in på kollot och vilka som blir reserver. Vi strävar efter att ha en så jämn könsfördelning som möjligt i år, med minst 1/3 deltagare som är tjejer/icke-binära.

PERSONLIGT BREV

Förutom antagningsprovet måste varje deltagare skicka in ett personligt brev, oavsett om denne är direktkvalificerad till kollot eller inte. Berätta lite om dig själv samt varför du söker till Mattekollo 2022 i det personliga brevet. Det ska vara högst en halv A4 långt.

PLATS

Vi bor på Valla Folkhögskola, Studievägen 22, 583 29 Linköping och har lektioner både där och på Universitetet i Linköping som finns väldigt nära. Ibland kommer det ske utflykter till andra intressanta platser i Linköping.

PRIS

Preliminärt pris för kollodeltagande blir 7500 kr per deltagare.

PROGRAM

Årets kollo kommer förutom matematik innehålla programmering, både för nybörjare och erfarna deltagare. Genom antagningsprovet har du möjlighet att visa din programmeringsnivå om du har programmerat förut.

Mattekollo juli 2020

Mattekollo augusti 2019

 

Mattekollo juli 2019

 

Volleyboll på Mattekollo 2015

–>