Organisationsgruppen 2025

Valentina Chapovalova
Valentina har många års erfarenhet av matematikundervisning för intresserade elever i Sverige och har tagit med sig erfarenheter från mattekollon i Ryssland. Hon jobbar aktivt med att förankra traditionen av matteklubbar och kollon i Sverige. Valentina jobbar i Gävle som universitetsadjunkt i matematik. Hon har varit med och grundat Mattekollo 2015.
Mejl: valentina.chapovalova@gmail.com

Benjamin Verbeek
Benjamin har undervisat på Mattekollo sedan 2020 och har forskat inom partikelfysik i Uppsala, Schweiz och Kina, byggt satelliter vid ESA i Belgien och jobbar idag som fysiker. Han gillar kluriga problem, att utmana sig själv, och att diskutera med kompisar. Benjamin åker ofta på läger med Ung Vetenskapssport. Han har studerat Teknisk fysik i Uppsala där han även undervisat på Matteklubben i flera år och han har även tävlat i den Internationella Fysikolympiaden 2019.
Ibland gör han mattevideos om sånt han lärt sig på Mattekollo eller av kompisar. Han uppmuntrar dig att berätta för honom om något du tycker är coolt!
William Kraft

William läser sitt andra år på Teknisk matematik på KTH. Han tycker att programmering och cybersäkerhet är kul, men främst som applicering av matematiken vilket är var det verkliga intresset finns. I år är han ledare på Mattekollo för andra gången, och var deltagare innan dess! I övrigt har han varit övningsassistent, hjälpt till att organisera tävlingar i matematik och programmering, varit läxhjälp och på andra sätt engagerat sig i matematik.

Ellen Pelander
Ledare 2025

Elias Lundell

Kevin Haagensen Strömberg
Kevin pluggar sitt andra år matematik på Göteborgs universitet och deltog under sin gymnasietid i Internationella matematikolympiaden (IMO) tre gånger. På sin fritid organiserar Kevin en matteklubb för mellanstadieelever och gillar att sprida matematikintresset vidare till andra!

Lisa Lokteva
Lisa forskar i matematik vid Uppsala universitet, ett ämne som hon varit förälskad i sedan barndomen. I högstadiet och gymnasiet tävlade hon mycket i matte och vann bland annat Högstadiets Matematiktävling två gånger och deltog i Internationella Matematikolympiaden tre gånger. Hon brinner för att föra den matematikglädjen hon kände då vidare till nya

Oskar Olander
Oskar doktorerar i matematisk fysik på Göteborgs Universitet. I engagemanget i Ung Vetenskapssport får han sprida sin fascination för problemlösning till andra. På fritiden blir det mycket sport, ofta är det så kul att Oskar inte märker av tröttheten. Han gillar också att analysera brädspel och hypotetiska dilemman, och han ser fram mot många smarta diskussioner på mattekollot.

Tobias Glimmerfors
Tobias har de senaste två åren jobbat med maskininlärning i Stockholm. Innan det pluggade han datateknik på KTH med maskininlärning som sin master. Under åren på KTH ägnade han mycket tid åt tävlingsprogrammering vilket ledde till att han bland annat fick åka till världsfinalen i ICPC under sitt sista år. Fritiden går ofta åt till att antingen försöka sporta eller att spela brädspel, antingen online eller hemma hos vänner

Alyosha Latyntsev

Ivar Ängquist
Ivar pluggar teknisk matematik på KTH men sysslar även med många matematiska projekt utanför studierna. Nyligen jobbade han på Tekniska Muséets nya filial i Tensta med att skapa texter, pussel, instrument och mycket annat kul. Det bästa med matematik är enligt Ivar aha-upplevelsen man får när man hittar ett nytt perspektiv på ett problem som får svaret att bara trilla fram.

Linn Nilsson
Linn går andra året på Teknisk Fysik på Uppsala Universitet. Hon tycker om att jämt vara uppbokad med allt från matematik och fysik-engagemang till brädspelskvällar och olika idrotter. Matematik är för henne ett större intresse som skiner igenom när hon ska lösa fysikproblem såväl som när hon spelar strategiska geometrispel. Hon har tidigare varit deltagare på Mattekollo och är nu taggad på att få återvända som ledare.

Neo Dahlfors
Neo läser andra året av Teknisk matematik på KTH och tränar volleyboll på fritiden. Under gymnasietiden har han tävlat mycket i matte och bland annat deltagit i den Internationella Matematikolympiaden, samtidigt som han också själv organiserat tävlingar och aktiviteter genom skolans matteklubb. Han tycker att all matematik är spännande, men har en speciell plats i hjärtat för geometri.

John Enbäck
John läser andra året på kandidatprogrammet i matematik i Uppsala och har tidigare varit med på Mattekollo som deltagare, men ser nu fram emot att komma igen som ledare. Han är aktiv inom organisationen Ung vetenskapssport och arrangerar läger och tävlingar för unga i matematik. John intresserar sig särskilt för geometri, ekonomi och byråkrati.

Mauritz Fasth
Mauritz läser andra året på Teknisk matematik på Chalmers och har tidigare varit deltagare på Mattekollo. Han tycker om att lösa kluriga problem av alla dess slag, vare sig det handlar om matematik, logiska pussel eller strategispel, och undervisar även på en matteklubb i Göteborg. Utöver detta ägnar han sig mycket åt musik och spelar gitarr, mandolin, piano samt lite dragspel.

Linn Rydberg
Linn är 26 år och pluggar sista året på teknisk matematik nere i Lund. Hon har alltid tyckt att det varit skoj med matematik och problemlösning, och har i många år engagerat sig i organisation Ung Vetenskapssport. Lite extra brinner hon för att inspirera fler tjejer att upptäcka hur kul och coolt det är med matte och teknik. I övrigt gillar hon att laga mat och spela brädspel. Om någon vill spela Hanabi tackar hon aldrig nej!

Klara Bragesjö Björkén
Klara går sista året på naturvetenskapsprogrammet i Stockholm och har forskat inom kvantfältteori samt undersökt atmosfäriska koldioxidhalter. Hon har ett stort intresse för matematik, fysik och programmering, men gillar också att dansa, klättra, spela tvärflöjt, gå på promenader och spela brädspel. Klara är även förbundsordförande för Ung Vetenskapssport, och har arrangerat flera matematik- respektive astronomiläger för gymnasieelever.

Evelina Örsvik

Magnus Göransson
Magnus arbetar med spel och mekatronik på spelstudion Okatima. Magnus tycker om att styra saker med hjälp av programmering. Han tycker också om fika, Raspberry Pi(e), Godot, MQTT och att plugga. Matematik, slöjd, spelhistoria och smarta textilier är de senaste kurserna.
In memoriam
Fredrik Löfgren

Fredrik har varit en eldsjäl med många bollar i luften. Bara för att nämna några har han varit robotutvecklare, AI-föreläsare, startat och varit i engagerad i många ideella projekt för särskilt begåvade elever.
Även Mattekollo var honom kärt. Han lade grunden till programmeringslektioner (det vill säga, han höll i de alla själv!) för alla deltagare från och med Mattekollo 2016 och var en nyckelperson som hjälpte kollot växa och utvecklas sedan dess. Han hade alltid haft höga ambitioner för kollot och vi i organsationsgruppen försöker hedra hans minne genom att fortsätta sikta mot stjärnorna.
Fredrik lämnade oss alldeles för hastigt i augusti 2024. Vi håller kontakten med Fredriks familj för att försöka se till att ta vara på begåvningen hos matematik- och programmeringsintresserade ungdomar, en sak som Fredrik var otroligt mån om att driva vidare.
Vill du bidra till dessa syften, så finns det en fond i Fredriks minne, observera dock att denna gåva inte går direkt till oss på Mattekollo.
Fredriks minnesfond för främjande av barn och ungdomars teknik- och matteintresse.
BG: 798-4875
Ange Fredrik vid gåva.